Josien Vos werd op 29 september 1958 geboren in het Westbrabantse Zevenbergen. Na haar havo-examen in 1975 wilde ze naar de kunstacademie, maar werd afgewezen omdat ze nog te jong was. Na een opleiding aan de Pabo en een aantal jaren les gegeven te hebben, heeft ze alsnog de switch gemaakt naar een artistiek beroep.

Van 1987 tot 1993 verdient ze haar brood als rockfotograaf. Haar werk krijgt verschillende awards en wordt wereldwijd gepubliceerd in muziektijdschriften en op platen/CD hoezen. Na zich enige tijd gericht te hebben op digital imaging en multimedia productie keert ze in 2002 terug naar de fotografie. Onder de naam Arnuda zet ze eind 2006 met een serie abstracte natuurfoto’s haar eerste schreden in het kunstcircuit.

Begin 2007 verhuist ze naar een ruim woonatelier in de binnenstad van Arnhem waarin ze eindelijk voldoende werkruimte en een eigen fotostudio heeft. Nog midden in haar verhuizing beginnen de positieve reacties op haar abstracte fotowerk en aanbiedingen voor exposities en representatie vanuit heel Europa binnen te rollen en na het winnen van enkele awards in de zomer van 2007, kan ze zich ook verheugen op een groeiende belangstelling vanuit de USA.

Tegenwoordig richt ze zich vooral op de verdere ontwikkeling van haar artistieke talenten in de vorm van mixed media kunst waarin alle opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van fotografie, digitale beeldbewerking en tekenen/schilderen worden samengebracht met het gebruik van alternatieve materialen en afdruktechnieken/processen.